TERMÉKEK

Monitoring rendszerek

Főoldal Monitoring rendszerek

OVA service

Vezeték nélküli távadókra alapozott komplett felhő alapú felügyeleti rendszer hőmérséklet, páratartalom és más fizikai jellemzők monitoringjára.
A rendszer alkalmas a mért paraméterek követésére, gyűjtésére, tárolására, riasztások küldésre, trendek megjelenítésére és mérési jelentések készítésére, kinyomtatásra.
Típusjel: OVA

Az OVA egy újfajta szolgáltatás a technológiák, gyártási folyamatok, raktárépületek fizikai paramétereken keresztül történő felügyeletéhez, figyelemmel kíséréséhez. Teljesen automatizált felügyeleti rendszer, amely rugalmasan összeállítható. Az OVA monitoring rendszer különböző mérőeszközöket, mérési adatok gyűjtését és mentését, valamint választható támogató szolgáltatásokat foglal magában. Az OVA rendszer alapja, hogy testreszabható, hogy mindig tükrözi a felhasználó igényeit, és az összes körülményhez maximálisan illeszthető. Használatával a felügyeleti tervben szereplő összes nyomonkövetési mérést könnyen elvégezhetjük.

  1. Alkalmazási területek
  2. Mérési mennyiségek
  3. Az Ovaport szolgáltatás
  4. Az szolgáltatás költségei
  5. Az Ova android alkalmazás

Alkalmazások:

  • Szerverszobák, adatközpontok
  • Élelmiszer- és italipar (HACCP)
  • Gyógyszeripar (GMP)
  • Vérellátó központok, gyógyszertárak
  • Kertészetek és növényházak
  • Fűtés-hűtés, szellőztetés, légkondícionálás (HVAC)
  • Épületfelügyelet és energiagazdálkodás
  • Épületautomatizálás
  • Kutatás-fejlesztés
  • Laboratóriumok (GLP)

Mérési mennyiségek:

A mérési és felügyeleti igények a kiválasztott mennyiségektől függően változnak. Az OVA rendszerrel gyakorlatilag minden igény kielégíthető és minden mennyiség mérése lefedhető. A rendszer nagy pontosságú eszközökkel méri és hiba nélkül menti el az egyes jellemzőket. A különböző mennyiségek mérésére széleskörű eszközválaszték áll rendelkezésre.

Levegő: hőmérséklet és páratartalom

Leggyakoribb feladat a levegő hőmérsékletének és relatív páratartalmának mérése. A hőmérséklet változása döntő lehet a végtermék minőségének szempontjából. Egyes technológák esetében hőmérséklettel egyidőben a páratartalom mérését is megkövetelik. Az OVA rendszerbe különféle távadók integrálhatók a hőmérséklet külön, vagy a páratartalommal együtt történő mérésére.

Folyadékok és szilárd anyagok

Bizonyos termékeknél a terméket körülvevő levegő mellett a termék saját hőmérséklete is jelentős hatást gyakorolhat a végtermék összetételére, annak tárolási idejére és további felhasználására. Az OVA rendszer mérései révén a folyadékok és a szilárd anyagok hőmérsékletének monitorozása könnyen elvégezhető a szakszerűen kiválasztott távadó és érzékelő kombinációk segítségével. Ehhez az egyes kategóriákban különböző eszközök állnak rendelkezésre. Szakembereink segítenek a megfelelő kombináció kiválasztásában az egyes mérési igények teljeskörű kielégítéséhez.

Villamos mennyiségek

A feszültség, vagy áramkimaradás számos problémát okozhat a berendezések használata során. Az OVA rendszerrel könnyen ellenőrizhetők a tipikus villamos mennyiségek, mint pl. a feszültség, áramerősség, vagy ellenállás. A megfelelő távadó kiválasztásához számos modell áll rendelkezésre.

Gázok

A levegő hőmérsékletének és páratartalmának mérése mellett gyakori igény a CO2 koncentráció ismerete is. Hasonlóan felmerülhet a levegőben lévő illékony szerves vegyületek (VOC) koncentrációjának mérésének szükségessége is. Ezekhez a megfelelő távadók rendelkezésre állnak.

Az Ovaport szolgáltatás

Az Ova rendszer egy felhőben hosztolt webes alkalmazásba történő bejelentkezés után válik elérhetővé.

Az alkalmazás beállítása, konfigurálása

Az első lépés a mérési helyek, pontok és a csatornák meghatározása és felvétele. Ezek mindegyikéhez további részleteket rendelhetünk, például a riasztási küszöbértéket, a hely pontos címét, teendőket riasztást esetén stb.

Mérési adatok gyűjtése és tárolása

A gyűjtött mérési adatok igény szerinti ideig kerülnek megőrzésre. Az adatokat tároló szerverek adatközpontok vannak. Az adatokról naponta biztonsági mentések készülnek, amelyek az ország egy másik pontjára kerülnek.

Monitoring és felügyelet

A gyűjtött adatok a tárolási periódus teljes egészében megtekinthetők. Az megjeleníteni kívánt időablak 3 óra és több hónap között állítható. A riasztások és a feladatok külön listába szervezve láthatók.
Ovaport - Az aktuális hőmérséklet értékeket mutató nézet, mérési hely szerint csoportosítva
Az Ovaport elérése böngészőből.

Jelentések készítése

Riportok készíthetők a beállított időintervallumban gyűjtött adatokról. A különböző riport sablonok szükség szerint testreszabhatók. Egy tipikus példa a a küszöbértékek túllépéséről készült jelentés. A riportok PDF és Excel formátumban érhetők el.

Riasztások

A riasztások és a küszöbszintek amellett, hogy Ovaport-on belül kijelzésre kerülnek, SMS-ben és e-mail-ben is elküldhetők. Testreszabható, hogy mikor kik legyenek értesítve.

A szolgáltatás költségei:

Az OVA szolgáltatás használatához a következő költségekkel kell számolnunk.

  • Eszközök beszerzése: A mérőegységek mellett szükséges legalább egy bázisállomás is, hogy az adatok az Ovaport-ba bekerüljenek. Ezen kívül az épületek, helyiségek topológiájától függően szükséges lehet átjátszó állomásra (repeater-re) is, ha a egyes mérőegységek túl messze helyezkednek el egymástól.
  • A szolgáltatás használati díja: Havi díjas költség, amely magában foglalja a hozzáférést az Ova webes rendszeréhez (böngészőn vagy mobil alkalmazáson keresztül), a mért adatok elérését, letöltését, riportok készítését, valamint a riasztások automatikus kiküldését.
  • Kalibráció: Hőmérsékletmérés esetén a mérőegységeket 2 évente ajánlott újrakalibrálni. A mérés folyamatossága nem szakad meg, mert a használt mérőegység egy újonnan kalibráltra kerül lecserélésre az elemmel együtt.

Az Ova androidos alkalmazás

Az Ova androidos alkalmazás az Ovaport szolgáltatás mobiltelefonról vagy táblagépről történő elérését teszi lehetővé, jelenleg angol, svéd, német, holland, francia és spanyol nyelvű változata létezik.
Ova androidos alkalmazás
Az Ova androidos alkalmazás
Az alkalmazás három jól elkülönthető részre osztható: feladatok, riasztások és mérések megtekintésére illetve kezelésére. A feladatok nézet minden, az Ovaport-ban definiált feladat mutat. Ezek lehetnek időzített feladatok, vagy általános feladatok. A feladatok által biztosítható, hogy bizonyos egyedi mérések adott időben megtörténjenek és elmentésre kerüljenek az Ovaport-ba. Az Ovasense Neo és Ovahygi Neo eszközökkel végzett mérések Bluetooth-on keresztül komminikálnak az alkalmazással. Az alkalmazáson belül a mért érték mellé további adatok is megadhatók, pl. megjegyzések, vagy egy, a kamerával leolvasott vonalkód.
Az Ova androidos alkalmazás menüje - feladatok, riasztások, aktuális mérési értékek
Az Ova androidos alkalmazás menüje.
Mérési feladatok áttekintése
Mérési feladatok áttekintésa az Ova androidos alkalmazásban.
Riasztások áttekintése és kezelése
Riasztások áttekintése és kezelése.
Az aktuális mért értékek (hőmérséklet, relatív páratartalom stb.) megtekintése
Az aktuális mért értékek (hőmérséklet, relatív páratartalom stb.) megtekintése.
Az aktuális értékek (hőmérséklet, relatív páratartalom stb.) grafikonon történő ábrázolása
Az aktuális mért értékek (hőmérséklet, relatív páratartalom stb.) grafikonon is megtekinthetők.